Online sollicitatieplatform

Hoe word je brandweerman of -vrouw?

Wil je graag bij de brandweer, als vrijwilliger of beroeps? Top, welkom! Alleen moet je eerst een aanwervingsprocedure doorlopen. Om aan die procedure te mogen deelnemen, heb je een federaal geschiktheidsattest nodig. Daarnaast moet je ook voldoen aan een aantal ‘administratieve’ voorwaarden. We leggen de weg naar de brandweer graag voor je uit.

In principe bestaat de weg naar een job als brandweer (m/v) uit drie delen:

1. Het behalen van het federaal geschiktheidsattest (FGA)
2. Slagen voor de aanwervingsproeven (sollicitatieprocedure voor een vacante functie binnen een brandweerpost)
3. Slagen in de brandweeropleiding


Federaal Geschiktheidsattest
Twee maal per jaar organiseert de brandweerschool van het PLOT in Genk testen die je kan afleggen om het federaal geschiktheidsattest te behalen. De data van de proeven die door alle brandweerscholen georganiseerd worden, kan je vinden op de website Ikwordbrandweer.be.

 

Hou deze data goed in de gaten. Het geeft je wat meer tijd om je goed voor te bereiden. Zeker de fysieke proeven en de praktische test kan je voorbereiden.

Inschrijven voor deelname aan de testen voor het behalen van het FGA kan via de website Ikwordbrandweer.be. Zorg dat je op voorhand alle nodige documenten digitaal bij de hand hebt (opgeladen op je pc, laptop, smartphone of in de 'cloud').

We organiseren oefenmomenten voor de FGA-proeven waarvoor je je via mail kan inschrijven (jobs@hvznl.be), de data hiervoor worden nog bekend gemaakt.


Meer informatie over het FGA
Meer info over het FGA en alle data van de proeven vind je op de pagina Ik word brandweer.
Kijk ook eens op de pagina van de Civiele Veiligheid - Hoe word je brandweerman?

 

Alvast veel succes!!